Για τις μπομπονιέρες του γάμου χρειαζόμαστε συνήθως ένα καλάθι, μέσα στο οποίο τις στολίζουμε. Το καλάθι αυτό βρίσκεται συνήθως σε ένα τραπέζι στην είσοδο της εκκλησίας.
Μετά το τέλος του μυστηρίου, οι καλεσμένοι μας παίρνουν τη μπομπονιέρα τους από το καλάθι ή και τους την προσφέρουν νεαρές κοπέλες (συγγενείς ή φίλες του ζευγαριού).
Ο στολισμός του καλαθιού ακολουθεί το ύφος και το στιλ που έχουν οι μπομπονιέρες του γάμου και το νυφικό.
Πως επιλέγουμε το καλάθι για τις μπομπονιέρες του γάμου
Συνήθως προτιμάμε παραλληλόγραμμο καλάθι/ πανέρι, χωρίς κεντρικό χερούλι, για να μπορούν να στοιχιστούν σωστά οι μπομπονιέρες και να έχουμε ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα.
Ανάλογα και με το είδος και το σχήμα της μπομπονιέρας, μπορούμε να βάλουμε μια σειρά μπομπονιέρες ή και να φτιάξουμε κάτι σαν πυραμίδα με 3-4 σειρές από μπομπονιέρες.
Αν πρόκειται να μεταφέρουμε τις μπομπονιέρες με το καλάθι, τότε αυτό θα πρέπει να είναι αρκετά στιβαρό, ώστε να σηκώνει το βάρος
Εναλλακτικά, μπορούμε να μεταφέρουμε τις μπομπονιέρες σε χαρτοκιβώτια και να κάνουμε τη τελική τοποθέτηση και στήσιμο στο χώρο που θα τις μοιράσουμε.
Αν έχουμε περισσότερες μπομπονιέρες από όσες χωρούν στο πανέρι μας, τότε συνήθως έχουμε ένα ή περισσότερα κουτιά κάτω από το τραπέζι που είναι στολισμένες οι μπομπονιέρες. Τα κορίτσια που μοιράζουν τις μπομπονιέρες φροντίζουν να γεμίζουν το καλάθι ανά διαστήματα.
Υλικά που χρησιμοποιήσαμε:
- Λευκό ψάθινο πανέρι 50*70cm
- 3.5 μέτρα τούλι για την περίμετρο του καλαθιού
- 1,20 μέτρο τούλι για το κάτω μέρος του καλαθιού
- 5 μέτρα σατέν κορδέλα 1,3cm
- 4 μέτρα σατέν κορδέλα 3mm
- 5 ματσάκια λευκά λουλούδια
- ένα ζευγάρι περιστεράκια
Στολίζουμε το καλάθι με τούλι
Για το κάτω μέρος:
Ξεκινάμε το στολισμό μας με ένα μεγάλο κομμάτι τούλι που μπαίνει στο κάτω μέρος. Το απλώνουμε προσεκτικά από άκρη σε άκρη του καλαθιού, και το κολλάμε με κόλλα (συνήθως με το πιστόλι της σιλικόνης)
Το τούλι αυτό προστατεύει τις μπομπονιέρες μας για να μη γδαρθούν από το καλάθι. Ταυτόχρονα έχει και αισθητική αξία, αφού όταν αδειάσει το καλάθι από μπομπονιέρες, θα εξακολουθεί να αποτελεί ένα διακοσμητικό στοιχείο!
Για την περίμετρο:
Υπολογίζουμε πόσο τούλι θα χρειαστούμε προσθέτοντας τις 4 πλευρές του καλαθιού. Επίσης θέλουμε περίπου 1,20-1,40 μέτρο τούλι για να φτιάξουμε έναν μεγάλο φιόγκο στην μια πλευρά του καλαθιού (αυτή που θα ονομάσουμε “κέντρο”)
Έτσι για την περίπτωση μας έχουμε 2*70+2*40 = 3,20 μέτρα που θέλουμε για την περίμετρο +1,40 μέτρο για το φιόγκο
.
Ξεκινάμε σταθεροποιώντας το τούλι με τη λεπτή κορδέλα (σατέν 3mm) στις 4 πλευρές του καλαθιού. Με τον τρόπο αυτό μας μένει ελεύθερο ένα μεγάλο κομμάτι τούλι, το οποίο χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε τον κεντρικό μας φιόγκο.
Σχηματίζουμε τον κεντρικό φιόγκο
Διπλώνουμε τις ελεύθερες άκρες του τουλιού και σχηματίζουμε ένα μεγάλο φιόγκο (δείτε το βίντεο στο youtube)
Στη συνέχεια δένουμε με την πιο φαρδιά σατέν κορδέλα (1,3cm) ένα μπουκέτο λουλούδια και στο κέντρο του διακοσμούμε με ένα ζευγάρι περιστεράκια.
.
Ολοκληρώνουμε το στολισμό προσθέτωντας στις τέσσερις άκρες του καλαθιού, από ένα μπουκέτο λουλούδια, το οποίο δένουμε με τη φαρδιά σατέν κορδέλα (1,3cm)
Κωδικός: 01.04.0001-metra
Κωδικός: 01.08.0024
Κωδικός: 12.07.0349
Κωδικός: B2021-L
Κωδικός: 06.02.0245
Κωδικός: B2023-1
Κωδικός: B2023-3
Κωδικός: 12.07.0350-1
Κωδικός: 04.03.0696