Κατασκευή ανοιξιάτικου στεφανιού με θαλασσόξυλα

Ανοιξιάτικο στεφάνι DIY

Κατασκευή ανοιξιάτικου στεφανιού με θαλασσόξυλα

Για την κατασκευή ενός στεφανιού χρησιμοποιούμε συνήθως μια βάση, πάνω στην οποία στηρίζουμε τα λουλούδια και λοιπά διακοσμητικά που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε για το στολισμό του. Η βάση αυτή μπορεί να είναι από τις έτοιμες που βρίσκουμε στο εμπόριο και είναι κατασκευασμένες από φελιζόλ, ξύλο ή σύρμα.

Θαλασσόξυλα

Αυτή τη φορά για το στεφάνι μας, χρησιμοποιήσαμε θαλασσόξυλα που μαζέψαμε από την παραλία. Τα δέσαμε, σχηματίζοντας ένα τετράγωνο πλαίσιο / κορνίζα το οποίο στη συνέχεια διακοσμήσαμε με υφασμάτινα λουλούδια

Υλικά που θα χρειαστούμε: 

  • 4-8 κομμάτια θαλασσόξυλα (ανάλογα με το πάχος που έχουν τα ξύλα και το αποτέλεσμα που θέλουμε να έχουμε
  • ένα κουβαράκι κορδόνι γιούτα (περίπου 5-8 μέτρα
  • Διακοσμητικά λουλούδια και λοιπά στοιχεία της επιλογής μας
συναρμολογούμε την ξύλινη κορνίζα για το στεφάνι

Επιλέγουμε λοιπόν μερικά σχετικά ίσια κομμάτια από τα ξύλα που έχουμε μαζέψει από τη θάλασσα, και ξεκινάμε τη δημιουργία του στεφανιού μας.

Για το δέσιμο της κορνίζας, επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε κορδόνι γιούτα. Με αυτό τον τρόπο προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την αίσθηση του φυσικού υλικού που μας δίνει το ξύλο.

συναρμολογούμε την ξύλινη κορνίζα για το στεφάνι

Ξεκινήσαμε δένοντας με έναν απλό κόμπο τις τέσσερις πλευρές της κορνίζας, ώστε να της δώσουμε το βασικό σχήμα. Στη συνέχεια αρχίσαμε να περιστρέφουμε σφιχτά το κορδόνι γύρω από την κάθε γωνία. Με αυτό τον τρόπο η κορνίζα μας “έδεσε” κι έγινε όσο σταθερή χρειάζεται να είναι για να χρησιμοποιηθεί σαν βάση για το στεφάνι μας.

Ακολούθησε η επιλογή των διακοσμητικών στοιχείων για το στεφάνι μας.

Επιλέξαμε τρία μπουκετάκια με υφασμάτινα λουλούδια, ένα πουλάκι και μια πεταλούδα. Για το δέσιμο των υλικών και τον φιόγκο διαλέξαμε τη φυσική ράφια.

Αρχικά στηρίξαμε τα λουλούδια πάνω στην κορνίζα με τον ίδιο σπάγκο που κάναμε τα δεσίματα στις γωνίες. Αφού σταθεροποιήθηκαν τα λουλούδια, στη συνέχεια φτιάξαμε ένα φιόγκο με τη ράφια και τον δέσαμε κι αυτόν πάνω στην κορνίζα μας.

Τέλος, προσθέσαμε την πεταλούδα και το πουλάκι και τα σταθεροποιήσαμε με λίγη κόλα.

Ανοιξιάτικο στεφάνι DIY

Χειροποίητο ανοιξιάτικο στεφάνι – κορνίζα με θαλασσόξυλα

Δείτε το DIY βιντεάκι στο κανάλι μας στο YouTube 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *