Στο τραπέζι του γάμου μια από τις επιλογές που έχουμε για το στολισμό του είναι τα αληθινά λουλούδια.
Στην περίπτωση που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μικρά ανθόφυτα κι όχι κομμένο λουλούδι, τότε καλούμαστε να διακοσμήσουμε το γλαστράκι που φιλοξενεί τα ανθόφυτα.
Στην περίπτωση αυτή θα δουλέψουμε με μικρές μαργαρίτες σε γλαστράκι 10*10 εκατοστά.
Οι μαργαρίτες έχουν συνολικό ύψος 30 εκατοστά.
Βήμα 1ο
Παίρνουμε το γλαστράκι και αφαιρούμε πιθανόν μαραμένα ή σπασμένα ανθάκια και φΒήμα 1ο σε γλαστράκιαύλλα.
Βάζουμε το γλαστράκι σ΄ ένα νάυλον σακουλάκι (20*30 εκατοστά), ώστε να μπορούμε αργότερα να το ποτίζουμε, χωρίς να λερώνονται τα υλικά της διακόσμησης. Φροντίζουμε να στηρίξουμε τα σακουλάκια σταθερά πάνω στο γλαστράκι, και αφήνουμε ακάλυπτο το άνω μέρος (για να μπορούμε να κάνουμε τα απαραίτητα ποτίσματα αργότερα).
Αυτό μπορεί να γίνει απλά με σελοτέηπ γύρω από το σακουλάκι ή με ταινία διπλής όψεως που τη μια της πλευρά θα την κολλήσουμε στο γλαστράκι (αυτό για να έχει επιτυχία, θα πρέπει να είναι καθαρό το γλαστράκι, για να “πιάσει” η ταινία διπλής όψεως).
Βήμα 2ο
Κόβουμε δυο κομμάτια ύφασμα σε ανάλογη διάσταση με τα λουλούδια μας, ώστε να τυλίξουμε με αυτά τη γλάστρα. Ακουμπάμε σταυρωτά τα υφάσματα το ένα πάνω στο άλλο, κι έπειτα τοποθετούμε στη μέση το γλαστράκι.
Καλό είναι τα υφάσματα να σχετίζονται με κάποιο τρόπο με τα υπόλοιπα στοιχεία της διακόσμησης (λαμπάδες, τραπεζομάντηλα, μπομπονιέρες ή ακόμη και με τις λαμπάδες που είχαμε στην εκκλησία).
Στην περίπτωσή μας, χρησιμοποιήθηκαν δυο κομμάτια λευκή οργάντζα, 50*40 εκατοστά.
Βήμα 3ο
Τυλίγουμε (μαζί) τις οργάντζες γύρω από το γλαστράκι και δένουμε με “αόρατο – αδιάφορο” υλικό έναν καλό κόμπο, λίγο κάτω από το χείλος της γλάστρας.
Εμείς δέσαμε με λευκό κερόσπαγγο.
Βήμα 4ο
Διαλέγουμε ένα ύφασμα λίγο πιο “βαρύ” ή με πιο πυκνή ύφανση για την εξωτερική στρώση της διακόσμησης.
Εμείς διαλέξαμε ένα υλικό με διπλή υφή (40*50 εκατοστά): αποτελείται από μια στρώση χαρτί “αράχνη” και από μια στρώση πλαστικό δίχτυ, σαν πλέγμα με λευκές και ασημί ίνες .
Τοποθετούμε το γλαστράκι στη μέση του πλέγματος.
Βήμα 5ο
Δένουμε σφιχτά το πλέγμα με ένα “αόρατο” υλικό.
Εμείς και πάλι χρησιμοποιήσαμε βαμβακερό κερόσπαγγο σε λευκό χρώμα.
Το δέσιμο έγινε και σχεδόν εξαφανίστηκε στο πλέγμα.
Βήμα 6ο
Παίρνουμε ψεύτικα ροζ λουλουδάκια με τούλι και πλέκουμε με αυτά μια μικρή γιρλάντα, όση είναι η περίμετρος της γλάστρας.
Για την γλαστρούλα αυτή χρειάστηκαν 15 λουλουδάκια.
Δίνουμε στρογγυλό σχήμα στη γιρλάντα μας (αυτό είναι αρκετά εύκολο αφού τα κοτσανάκια από τα λουλουδάκια έχουν συρματάκι).
Βήμα 7ο
Τυλίγουμε το στεφανάκι γύρω από το γλαστράκι και κλείνουμε/ σταθεροποιούμε τον κύκλο με το συρματάκι των λουλουδιών.
Τα γλαστράκια μας είναι έτοιμα!
Σημείωση: Καλό είναι για τη μεταφορά και για να μη μπλεχτούν τα υλικά του στολισμού μεταξύ τους, να τα βάλουμε σε σελοφάν σακουλάκια. Μην ξεχαστείτε και κλείσετε τα σακουλάκια: Τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί και έχουν ανάγκη από καθαρό αέρα! Τα βάζουμε στα σακουλάκια για τη μεταφορά (ανοιχτά πάντα στο άνω μέρος) και όταν φτάσουν στον προορισμό τους τα ανοίγουμε και πάλι. Τα ποτίσματα μπορούν να γίνουν κανονικά μέχρι την ημέρα της τελετής, αφού κάτω από το στολισμό κρύβεται το νάυλον σακουλάκι. Μετά την τελετή, μη ξεχάσετε να αφαιρέσετε τα σακουλάκια για να μη σαπίσουν τα φυτά (αν και αμφιβάλω αν θα μείνει τίποτα… συνήθως αυτά τα παίρνουν μαζί τους οι καλεσμένοι!
Καλή επιτυχία!