Βραχιολάκι για το χέρι

Βραχιόλι step by step

Για να φτιάξουμε ένα βραχιόλι με διάφορα υλικά, όπως κορδόνια κορδέλες κι αλυσίδα σαν αυτό της φωτογραφίας χρειαζόμαστε:

* 20 εκατοστά από 2-3 είδη κορδονιού ή και κορδέλας σε διάφορα πάχη

* 20 εκατοστά αλυσίδα της αρεσκείας μας

* 2 σφιχτηράκια για την συνένωση των κορδονιών

* Ένα καβουράκι για το κλείσιμο του βραχιολιού

* 4-5 χαντρούλες με τις γράνες τους – charms και τα ανάλογα κρικάκια

Τα εργαλεία που χρειαζόμαστε είναι ένα πενσάκι κι ένα ψαλιδάκι.

Υλικά για βραχιόλι
Φτιάχνω μόνη μου βραχιόλι

Τοποθετούμε τα κορδονάκια μας μέσα στο σφιχτηράκι, και πιέζουμε με το πενσάκι μας τα πλαϊνά του, ώστε να σφίξουμε μέσα σε αυτό – σταθερά – τα κορδονάκια μας.

Έπειτα παίρνουμε ένα κρικάκι και στηρίζουμε πάνω στο σφιχτηράκι την μια άκρη της αλυσίδας μας.

Στο ίδιο κρικάκι μπορούμε να στηρίξουμε και το καβουράκι (κούμπωμα) του βραχιολιού.

Πλέκουμε μια πλεξούδα με τα υλικά μας (κορδόνια και αλυσίδα) και μετράμε κάθε τόσο το μήκος της στο χέρι μας, ώστε το βραχιόλι να αποκτήσει την επιθυμητή περίμετρο για τον καρπό μας. Συνήθως με 20 εκατοστά κορδόνι, έχουμε βραχιολάκια των 17 εκατοστών περίπου, αλλά επειδή αυτό δεν είναι σταθερό (εξαρτάται από το είδος των υλικών , το πάχος τους κλπ) μετράμε το αποτέλεσμα και σταματάμε την πλέξη, όταν έχουμε το επιθυμητό μήκος.

Βραχιολάκι με αλυσίδα tutorial

Τέλος, κόβουμε τα κορδόνια μας και τα στηρίζουμε στο σφιχτηράκι μας. Δεν παραλείπουμε να σφίξουμε αρκετά τα πλαϊνά μέρη του εξαρτήματος, ώστε να αποφύγουμε άνοιγμα του βραχιολιού μας. Με ένα κρικάκι στηρίζουμε την άκρη της αλυσίδας στο σφιχτηράκι, κι αφήνουμε και λίγη αλυσίδα να κρέμεται, ώστε να μπορούμε να αυξο – μειώνουμε το μέγεθος του βραχιολιού όποτε θέλουμε!

Κατασκευή κοσμήματος βήμα βήμα

Διαλέγουμε τις χάντρες και τα διακοσμητικά που θέλουμε να κρέμονται από το βραχιόλι μας. Περνάμε τις γράνες στις χάντρες και κάνουμε μια πρώτη τοποθέτηση, για να δούμε πως περίπου θα φαίνονται πάνω στο βραχιόλι μας.

Σημείωση: Γράνα είναι ένα εύκαμπτο κομμάτι σύρμα, που το περνάμε μέσα από την χάντρα και στην άκρη του φτιάχνουμε κρικάκι, ώστε η χάντρα να μπορεί να κρεμαστεί π.χ. από ένα βραχιόλι. Στα δεξιά της φωτογραφίας βλέπετε χάντρες περασμένες από τις γράνες, ενώ στα αριστερά βλέπετε σκέτες γράνες – λίγο πριν τοποθετηθούν στις χάντρες. Η εργασία αυτή γίνεται με πενσάκι.

Βραχιολάκι χειροποίητο

Στηρίζω τα διακοσμητικά στην αλυσίδα και προτιμώ να κρέμονται προς μια κατεύθυνση για να είναι συμμετρικό, πιο βολικό κι εύχρηστο το βραχιόλι μου.

Καλή επιτυχία!.