Κρίκοι για πετσέτες

Tutorial κρικοι για πετσετες βήμα 4b

Πως θα κατασκευάσουμε τους δικούς μας κρίκους για τις πετσέτες μας με χάντρες και σύρμα

Μια πινελιά που μπορεί να ομορφύνει το τραπέζι – εκτός από το καλό φαγητό και την καλή παρέα – είναι οι κρίκοι για τις πετσέτες. Συχνά εξαιτίας του κόστους ή κι επειδή δεν μπορούμε να αποφασίσουμε σε ποιο χρώμα θα τους θέλαμε ή/και τι ποιότητας κρίκους θα θέλαμε, τελικά τους παραλείπουμε από το σερβίτσιο μας. Μια λύση για οικονομικούς – πρωτότυπους και μοναδικούς κρίκους για τις πετσέτες μας, είναι να τους φτιάξουμε μόνες μας.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι: σύρμα (20 εκατοστά για κάθε κρίκο), χάντρες και κορδέλες

Tutorial κρικοι για πετσετες βήμα 1

Κόβουμε το σύρμα σε μήκος 20 εκατοστά περίπου, και με τη βοήθεια μιας πένσας (ιδανικά με στρογγυλή μύτη) σχηματίζουμε έναν κρίκο στη μια άκρη. Στη συνέχεια περνάμε τις χάντρες που έχουμε επιλέξει για τους κρίκους μας

Tutorial κρικοι για πετσετες βήμα 2

Όταν περάσουμε τις χάντρες μας, κλείνουμε την άλλη άκρη του σύρματος σαν κρίκο, με τη βοήθεια της πένσας, κι ενώνουμε τις δύο άκρες. Με τον τρόπο αυτό κλείνουμε σχηματίζουμε τον βασικό κορμό του κρίκου για τις πετσέτες μας.

Tutorial κρικοι για πετσέτες βήμα 3

Κόβουμε 40-50 εκατοστά κορδέλα της αρεσκείας μας, και δένουμε ένα φιόγκο στο σημείο που ενώνονται οι δυο άκρες του σύρματος.

Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό έχουμε έτοιμο τον πρώτο κρίκο για της πετσέτες μας

Ανάλογα με την περίσταση, μπορεί να θέλουμε να διακοσμήσουμε τους κρίκους μας με κάποιο extra διακοσμητικό στοιχείο.

Μπορούμε λοιπόν, χρησιμοποιώντας ένα κρικάκι (όμοιο με αυτά που χρησιμοποιούμε για την κατασκευή κοσμημάτων) να στηρίξουμε στο κέντρο του φιόγκου μας ένα διακοσμητικό στοιχείο, όπως για παράδειγμα ο Μικρός Πρίγκιπας στη φωτογραφία.

Tutorial κρικοι για πετσετες βήμα 4α
Tutorial κρικοι για πετσετες βήμα 4b
Tutorial κρικοι για πετσετες βήμα 5α

Στην περίπτωση που έχουμε ανόμοιες χάντρες, από προηγούμενες χειροτεχνίες που κάναμε ή ακόμη και από παλιά μπιζού που δεν τα θέλουμε πια, μπορούμε να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία, αδιαφορώντας για τις ανόμοιες και πολλές φορές αταίριαστες μεταξύ τους χάντρες μας. Αφού τις περάσουμε στο σύρμα μας, και σταθεροποιήσουμε τις χάντρες μας με κρίκο, παίρνουμε ένα μέτρο κορδέλα της αρεσκείας μας, και δένουμε στη μια άκρη του κρίκου, αφήνοντας ελεύθερα 20 εκατοστά κορδέλας στη μια άκρη.

Tutorial κρικοι για πετσετες βήμα 5b

Στη συνέχεια, περιελίσσουμε την κορδέλα γύρω από τον κρίκο, μέχρι να φτάσουμε στην άλλη άκρη και ξαναδένουμε.

Tutorial κρικοι για πετσετες βήμα 5c

Τώρα μπορούμε να ενώσουμε τα δύο κρικάκια (αρχής και τέλους) και να κλείσουμε τον κρίκο μας.

Τέλος, δένουμε τα δύο άκρα της κορδέλας σε φιόγκο..

Tutorial κρικοι για πετσετες βήμα 5d

Με τον τρόπο αυτό, έχουμε κρύψει τελείως τις ανόμοιες χάντρες μας, και έχουμε σχηματίσει έναν όμορφο κρίκο για τις πετσέτες μας

Στο κέντρο του φιόγκου μπορούμε να δέσουμε διάφορα διακοσμητικά στοιχεία, όπως ένα κομμάτι κανέλα, ένα κλαδάκι δεντρολίβανο, μια χάντρα σε σχήμα φρούτου – όπως τα κερασάκια ή το ρόδι, ανθάκια ή ότι άλλο μας υπαγορεύει η φαντασία μας ή/ και η ιδιαιτερότητα της συντροφιάς μας.

Tutorial ideas κρικοι για πετσετες1
Tutorial ideas κρικοι για πετσετες2
Tutorial ideas κρικοι για πετσετες3
Tutorial ideas κρικοι για πετσετες4