Ιδέες για αμπαλάζ και συσκευασία δώρου σε 1 μπουκάλι κρασί

Συσκευασία κρασιού σε καφασάκι

Πως θα συσκευάσω μια φιάλη κρασί;

Πως κάνω το αμπαλάζ στα μπουκάλια;

Ας δούμε μαζί 6 ιδέες συσκευασίας για μια φιάλη κρασιού και μικρά tips για το αμπαλάζ και τη διακόσμηση.

ένα μπουκάλι κρασί

Αρχικά, επιλέγουμε ένα κρασί της αρεσκείας μας.

Εμείς για το άρθρο αυτό, επιλέξαμε μια φιάλη κόκκινο κρασί, και αφαιρέσαμε την ετικέτα , για να αποφύγουμε την προβολή κάποιας συγκεριμένης εταιρείας και να μπορέσουμε να συγκεντρωθούμε στα δύο βασικά στοιχεία που μας ενδιαφέρουν:

 

– το αμπαλάζ της φιάλης

– την προβολή του κόκκινου κρασιού.

Μια γενικότερη αρχή που πρέπει να θυμόμαστε όταν προσφέρουμε ένα δώρο, είναι ότι ο βασικός μας στόχος είναι να ευχαριστήσουμε αυτόν που το λαμβάνει.

Με το αμπαλάζ φροντίζουμε να αναδείξουμε το ίδιο το δώρο, αυξάνοντας τη χαρά ή και την αγωνία για το περιεχόμενο την στιγμή που το προσφέρουμε, χωρίς όμως να υποβαθμίζουμε το περιεχόμενο με υπερβολές στο περιτύλιγμα …

Χάρτινες τσάντες για μια φιάλη κρασί

Χάρτινες τσάντες για ποτό

Ο απλούστερος κι οικονομικότερος τρόπος για να συσκευάσουμε μια φιάλη κρασί, είναι η χάρτινη σακούλα.

Λαμβάνοντας υπόψη μας ότι αυτό που θέλουμε να συσκευάσουμε είναι μια φιάλη με κόκκινο κρασί, επιλέγουμε μια χάρτινη τσάντα σε σκούρες αποχρώσεις. Οι δύο τσάντες της φωτογραφίας αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για τη συσκευασία ενός κόκκινου κρασιού.

Πως θα συσκευάσω ένα κρασί σε τσάντα

Στη συνέχεια, επιλέξαμε ένα κόκκινο χαρτί αφής, και τυλίξαμε με αυτό το μπουκάλι μας για να το προστατέψουμε από χτυπήματα και κραδασμούς κατά τη μεταφορά.

Το χαρτάκι μας, το δέσαμε διακριτικά με ένα λεπτό, χρυσό κορδονάκι, που το στολίζει, στηρίζοντας το ταυτόχρονα στο λαιμό του μπουκαλιού

Η τσάντα που επιλέξαμε είναι εμπριμέ με πλούσια παράσταση. Για το λόγο αυτό, αποφύγαμε να χρησιμοποιήσουμε κορδέλα έξω από τη σακούλα.

Πουγκί για συσκευασία ποτού

Μια οικονομική και πρωτότυπη επιλογή για το αμπαλάζ του κρασιού είναι το πουγκί.

Ανάλογα με την περίσταση, μπορεί να διαλέξουμε ένα εμπριμέ ή ένα μονόχρωμο πουγκί με περισσότερο ή λιγότερο έντονα χρώματα

Εμείς επιλέξαμε ένα μονόχρωμο κόκκινο πουγκί και για το στολισμό του, διαλέξαμε μια χρυσή ματ κορδέλα με σύρμα και λευκή τρέσα πέρλας

Επειδή το πουγκί μας είναι τελείως μονόχρωμο, αυτή τη φορά θα φτιάξουμε έναν εντυπωσιακό φιόγκο / στολισμό για να δώσουμε την απαραίτητη ένταση που χρειάζεται το αμπαλάζ μας.

Αμπαλάζ μιας φιάλης με πουγκί
Φιόγκος - λουλούδι από κορδέλα

Φιόγκος – Λουλούδι :

Για να φτιάξουμε έναν φιόγκο λουλούδι για το πουγκί μας, χρειαστήκαμε 60cm κορδέλα με σύρμα (πλάτος 4,5cm) για το λουλούδι και 80cm για το υπόλοιπο δέσιμο και στολισμό του πουγκιού.

Ανάλογα με το πόσο μεγάλος θέλουμε να είναι ο φιόγκος μας, χρησιμοποιούμε περισσότερη ή λιγότερη κορδέλα.

DIY λουλούδι με κορδέλα

Αρχικά πιάνουμε την άκρη από το συρματάκι της ούγιας της κορδέλας και το τραβάμε, σουρώνοντας την κορδέλα. Με τον τρόπο αυτό η κορδέλα αρχίζει να κάνει πιέτες και να στρίβει σιγά – σιγά σχηματίζοντας έναν κύκλο, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

DIY λουλούδι με κορδέλα

Συνεχίζουμε να τραβάμε το σύρμα και να τακτοποιούμε την κορδέλα μας.
Ταυτόχρονα τακτοποιούμε την κορδέλα μας καθώς τραβάμε το συρματάκι, ώστε οι πιέτες να γίνονται ομοιόμορφα και το σχήμα που μας δίνουν να είναι συμμετρικό.

DIY λουλούδι με κορδέλα

Αφού ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος, συνεχίζουμε ώστε να σχηματιστεί και δεύτερος ή και τρίτος, ανάλογα με το επιθυμητό μέγεθος του λουλουδιού και ανάλογα και με το είδος της κορδέλας.

Λίγο πριν φτάσουμε στο τελικό μέγεθος του λουλουδιού, κόβουμε την κορδέλα και πιάνουμε και την άλλη άκρη του σύρματος. Ενώνουμε την αρχή και το τέλος του σύρματος με ένα στρίψιμο και το λουλούδι μας είναι έτοιμο για να χρησιμοποιηθεί σαν φιόγκος στο αμπαλάζ.

… κι επανερχόμαστε στο πουγκί μας …

Αφού τοποθετήσουμε μέσα στο πουγκί το μπουκάλι (σκέτο ή και τυλιγμένο σε χαρτί αφής), το δένουμε με την κορδέλα και με ένα κομμάτι τρέσα με πέρλες (50cm περίπου).

Τέλος, στο σημείο του κόμπου, προσαρμόζουμε το λουλούδι που φτιάξαμε.

Συσκευασία κρασιού σε υφασμάτινο πουγκί
Ξύλινα κουτιά για συσκευασία μπουκαλιού

Ξύλινο κουτί για συσκευασία μιας φιάλης.

Ένας υπέροχος τρόπος για να συσκευάσουμε μια φιάλη κρασί είναι σε ένα ξύλινο κουτί.

Είτε επιλέξουμε ένα ανοιχτό κουτί, είτε ένα κουτί που κλείνει με καπάκι … είτε το κουτί μας είναι για να τοποθετήσουμε το κρασί μας όρθιο, είτε για ξαπλωτό … σε κάθε περίπτωση το κουτί προστατεύει το κρασί μας και αναβαθμίζει σημαντικά το αμπαλάζ της φιάλης μας.

Αφού επιλέξουμε το κουτί της αρεσκείας μας, θα πρέπει να αποφασίσουμε και το ύφος που θέλουμε να έχει η συσκευασία μας.

Σε αυτή την περίπτωση, αποφασίσαμε να κινηθούμε με πιο “παιχνιδιάρικη” διάθεση, κι έτσι στολίσαμε το μπουκάλι μας με μια χριστουγεννιάτικη κορδέλα με κάλτσες, και κολλήσαμε στο μπουκάλι ένα πον πον και google eyes …

Στο κάτω μέρος της φιάλης βάλαμε λίγο χάρτινο χόρτο, για να την ασφαλίσουμε από χτυπήματα και κραδασμούς κατά τη μεταφορά

DIY αμπαλάζ κρασιού σε κουτί

Τέλος, κλείσαμε το κουτί μας, και το στολίσαμε με την ίδια κορδέλα κι ένα ξύλινο αστέρι σε κόκκινες αποχρώσεις.

DIY αμπαλάζ κρασιού σε κουτί
Συσκευασία κρασιού σε καφασάκι

Εδώ, επιλέξαμε ένα τετράγωνο καφασάκι, και τοποθετήσαμε τη φιάλη μας όρθια. Χρησιμοποιήσαμε μια φαρδιά κορδέλα με ελάφια κι έλατα και ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο κλαδί δια διακόσμηση.

Τα έντονα χρώματα, οι αντιθέσεις, η χρυσόσκονη κι ο πολύ μεγάλος φιόγκος κάνουν το πακέτο μας πολύ λαμπερό και γιορτινό!

Επιλέγοντας διχρωμίες, όπως γκρι / χρυσό , κάνουμε μια μοντέρνα συσκευασία για το κρασί μας με σχετικά σοβαρό και ουδέτερο ύφος.

Για τη βάση επιλέξαμε χρυσή οργάντζα (αντικαθιστώντας το χόρτο που είχαμε στο προηγούμενο παράδειγμα). Το χρυσό χρώμα, επαναλαμβάνεται στη συσκευασία μας με το χρυσό κουκουνάρι.

Το καφασάκι και η κορδέλα που επιλέξαμε είναι σε γκρι/ ασημί αποχρώσεις.

Συσκευασία κρασιού σε καφασάκι

Χωρίς μεγάλες εντάσεις, το πακέτο μας έχει χρωματική ισορροπία

Tip. Αν θέλουμε να αναδείξουμε την ετικέτα του κρασιού, φροντίζουμε το δέσιμο του αμπαλάζ μας να γίνει σχετικά ψηλά στη φιάλη

Συσκευασία κρασιού σε καφασάκι
Λευκό καφάσι για κρασί

Όταν συσκευάζουμε κόκκινο κρασί με λευκό αμπαλάζ, τότε τονίζουμε τις αντιθέσεις!

Η γήινες νότες από το ξύλινο καφάσι και το χάρτινο χόρτο, δένουν μαγικά με το μπεζ/λευκό/χρυσό της κορδέλας με τις νιφάδες και το κλαδί ελάτου. Μια αίσθηση χιονιού τυλίγει το κόκκινο κρασί με έναν περίεργα ευχάριστο τρόπο …

Όπως βλέπετε, το τελικό αποτέλεσμα θυμίζει … χιόνι ….

Το αμπαλάζ έρχεται και κρύβει τη φιάλη – τη σκεπάζει ευχάριστα, κάνοντας το καφασάκι να μοιάζει με αγκαλιά – σαν το κρασί να “φώλιασε” μέσα στο κουτί του.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί, ότι το κόκκινο κρασί, συμβολίζει το πάθος. Προμηνύει έντονες καταστάσεις που θα γοητεύσουν.

Το κόκκινο κρασί το προσφέρουμε σε καλούς φίλους ή όταν είμαστε καλεσμένοι σε σπίτι που θα γευματίσουμε κόκκινο κρέας, κυνήγι ή αλλαντικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *