Αλυσιδωτή Πλέξη Macramé – Step by Step

Αλυσιδωτή Πλέξη Macramé DYI | XeiroTexnima Lucas

Η αλυσιδωτή πλέξη Macramé είναι μια εύκολη τεχνική με επαναλαμβανόμενες κινήσεις, που δημιουργεί ένα όμορφο σχέδιο με όψη αλυσίδας γύρω από τα κεντρικά κορδόνια της βάσης.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βραχιόλια, γούρια, μπρελόκ, κολιέ, διακοσμητικά κορδόνια και πολλές ακόμη DIY κατασκευές.

Για το tutorial χρησιμοποιήσαμε σατέν κορδόνι (ποντικοουρά) 2 mm σε τρία διαφορετικά χρώματα: λευκό για τη βάση και μπλε με κόκκινο για την πλέξη. Τα διαφορετικά χρώματα χρησιμοποιούνται ώστε να ξεχωρίζουν καθαρά οι κινήσεις των κορδονιών και να είναι πιο εύκολο να παρακολουθήσουμε κάθε βήμα. Φυσικά, η ίδια πλέξη μπορεί να γίνει και μονόχρωμη ή με διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Αλυσιδωτή Πλέξη Macramé DYI - step 1 | XeiroTexnima Lucas

Βήμα 1 – Μπλε κορδόνι από δεξιά προς τα αριστερά

Περνάμε το δεξί μπλε κορδόνι πάνω από τα δύο λευκά κορδόνια της βάσης και το φέρνουμε στην αριστερή πλευρά.

Αλυσιδωτή Πλέξη Macramé DYI - step 2 | XeiroTexnima Lucas

Βήμα 2 – Μπλε κορδόνι από αριστερά προς τα δεξιά

Στη συνέχεια περνάμε το αριστερό μπλε κορδόνι πάνω από τη λευκή βάση και το φέρνουμε στη δεξιά πλευρά.

Αλυσιδωτή Πλέξη Macramé DYI - step 3 | XeiroTexnima Lucas

Βήμα 3 – Κόκκινο κορδόνι από δεξιά προς τα αριστερά

Περνάμε το δεξί κόκκινο κορδόνι πάνω από το μπλε και κάτω από τα λευκά κορδόνια της βάσης, ώστε να βγει στην αριστερή πλευρά.

Αλυσιδωτή Πλέξη Macramé DYI - step 4 | XeiroTexnima Lucas

Βήμα 4 – Κόκκινο κορδόνι από αριστερά προς τα δεξιά

Κάνουμε την αντίστοιχη κίνηση από την άλλη πλευρά: περνάμε το αριστερό κόκκινο κορδόνι πάνω από το μπλε και κάτω από τη λευκή βάση και το φέρνουμε στη δεξιά πλευρά.

Το αποτέλεσμα

Η αλυσιδωτή πλέξη είναι μια εύκολη τεχνική που, μόλις καταλάβουμε τη σειρά των κινήσεων, επαναλαμβάνεται πολύ απλά. Μπορούμε να πειραματιστούμε με διαφορετικά είδη και χρώματα κορδονιών και να τη χρησιμοποιήσουμε σε βραχιόλια, μπρελόκ, γούρια, κολιέ και άλλες χειροποίητες κατασκευές.

Στο συγκεκριμένο tutorial χρησιμοποιήσαμε σατέν κορδόνι (ποντικοουρά) 2 mm.

Το σατέν κορδόνι που χρησιμοποιήσαμε στο tutorial θα το βρείτε εδώ

Για να δείτε ολόκληρη την κίνηση των κορδονιών και την πλέξη βήμα βήμα, μπορείτε να παρακολουθήσετε και το βίντεο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

XeiroTexnima Lucas