Διακόσμηση Σαγιονάρας

Στάδια διακόσμησης της σαγιονάρας “βήμα-βήμα” 

 

Ανοίγουμε (καλύτερα με ειδικό εργαλείο) τρύπες στη σαγιονάρα και την ετοιμάζουμε να “δεχθεί” τα υλικά που θα τη διακοσμήσουν. Ξεκινάμε περνώντας τα πρώτα κορδόνια, και τα κόβουμε στο επιθυμητό μήκος. Δένουμε τους πρώτους κόμπους, και ξεκινάμε να περνάμε τις χάντρες της αρεσκείας μας. 

 

Περνάμε το κορδόνι μέσα απο τις τρύπες και φροντίζουμε να μην δημιουργούνται κόμποι στο εσωτερικό της σαγιονάρας (για να μην ενοχλεί κατά το βάδισμα). Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλων των ειδών τις χάντρες στη διακόσμησή μας.

  

Αφού τελειώσουμε με τις χάντρες, όλα τα κορδόνια καταλήγουν στο κέντρο τις σαγιονάρας.

 

Δένουμε τα κορδόνια φιόγκο, κι έτσι σταθεροποιούμε τις χάντρες ενώ παράλληλα προσθέτουμε ένα ακόμη στοιχείο στη διακόσμηση της σαγιονάρας. 

Ο βασικός κορμός της διακόσμησης έχει τελειώσει. Αυτό που απομένει είναι οι τελευταίες πινελιές…

Περνάμε κορδέλες οργάντζας από τις τρύπες ή/και στα κορδόνια που έχουν χρησιμοποιηθεί για τις χάντρες .  

Δένουμε τις κορδέλες μικρά φιογκάκια. 

Αφού τελειώσουμε, βάζουμε λίγη κόλα σε κάθε σημαντικό κόμπο που έχουμε κάνει (δεσίματα αρχής και τέλους στους κερόσπαγγους και στη μέση κάθε φιόγκου), και η σαγιονάρα είναι έτοιμη!

Στο κατάστημά μας μπορείτε να βρείτε υλικά για να διακοσμήσετε τις δικές σας σαγιονάρες ή/ και να παραγγείλετε σύμφωνα με το δικό σας γούστο ένα σχέδιο για τις δικές σας χειροποίητες σαγιονάρες.