Σεμινάρια μετάλλου

Σεμινάρια μετάλλου

 
Σε αυτό το σεμινάριο μαθαίνουμε την ασημοκόλληση,την μορφοποιήση του μετάλλου,γυάλωμα,χρωματισμό,επεξεργασία μετάλλου,πριονάκι,οξειδώσεις και κόλληση με γκάζι. Το μάθημα χωρίζεται σε τέσσερα αυτόνομα, δίωρα μαθήματα.
 
Τα μαθήματα είναι ατομικά και προσαρμόζονται στις γνώσεις του καθενός από εσάς. Έτσι για παράδειγμα, αν κάποιος ήδη γνωρίζει την ασημοκόλληση και ενδιαφέρεται μόνον για τις οξειδώσεις ή τα σμάλτα, τότε το σεμινάριο διαμορφώνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να κατασκευάσουμε ένα κόσμημα που να καλύπτει τις γνωστικές του ελλείψεις. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να αποκομίσετε όσες γνώσεις σας χρειάζονται, μειώνοντας σημαντικά το κόστος (και τον αριθμό) των μαθημάτων.
 
7 metalo
 
Μάθημα 1ο - Διάρκεια: 2 ώρες
Κάνουμε κοπή μετάλλου, τρίψιμο, μορφοποίηση σύρματος, ασημοκόλληση με γκάζι, βερνίκωμα κι ολοκληρώνουμε ένα δαχτυλίδι με τις τεχνικές αυτές.
Μαθαίνουμε τα βασικά εργαλεία μορφοποίησης του μετάλλου.
Μαθαίνουμε και εφαρμόζουμε την οξείδωση τύπου Β
 
9 metalo 13 metaloη
 
 
Μάθημα 2ο - Διάρκεια: 2 ώρες
Φτιάχνουμε ένα κολιέ όπου  χρησιμοποιούμε κόλληση με κολλητήρι(στυλό) και χρώματα. Δουλεύουμε σε επιφάνειες σφυρηλάτησης και εφαρμόζουμε υγρό γυαλί. 
 
10 metalo
8 metalo
 

 

Μάθημα 3ο - Διάρκεια: 2 ώρες

Φτιάχνουμε ένα φαρδύ βραχιόλι με κρυφή κόλληση. Εφαρμόζοντας τις προηγουμενες γνώσεις είστε σε θέση να φτιάξετε το δικό σας κόσμημα!

Μαθαίνουμε την κρυφή κόλληση.

12 metalo

 

Μάθημα 4ο - Διάρκεια: 2 ώρες

Φτιάχνουμε ένα κόσμημα, χρησιμοποιώντας τις προηγούμενες γνώσεις και μαθαίνουμε να κάνουμε εσωτερική κοπή του μετάλλου με το πριονάκι

11 metalo

 

Στο μάθημα σας παρέχονται: φύλλο μετάλλου (αρζαντό, χαλκός κι ορείχαλκος), σύρματα, χάντρες και λοιπά υλικά για την κατασκευή και διακόσμηση των κοσμημάτων καθώς και όλα τα απαραίτητα εργαλεία (κολλητήρι, σφυρί, πριονάκι κλπ) που χρειάζονται κατά τη διάρκεια του μαθήματος για την ολοκλήρωση των κοσμημάτων σας. 

14 metalo

 

Για πληροφορίες και ραντεβού επικοινωνήστε στο 210-6202134