Στεφάνι Vintage βήμα-βήμα

pic1

Οι δαντέλες επιστρέφουν δυναμικά στη μόδα, και χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στη διακόσμηση του σπιτιού, με λίγο διαφορετικό τρόπο από αυτόν που ήξερε η γιαγιά μας.

 Τα σεμέν έχουν κρυφτεί στις ντουλάπες μας,  και τα κρόσσια έχουν φύγει σχεδόν οριστικά από τα τραπεζομάντηλα και τις κουρτίνες, αλλά η δαντέλες διατηρούν μια εξέχουσα θέση στη διακόσμηση – κυρίως στις λεπτομέρειες – δίνοντας μια ρομαντική νότα στη ζωή μας.

Ας δούμε πως μπορούμε εύκολα και οικονομικά να μετατρέψουμε ένα φελιζόλ στεφάνι σε όμορφο διακοσμητικό για το σπίτι, χρησιμοποιώντας ένα μπουκετάκι λουλούδια, μισό μέτρο δαντέλα και 2 μέτρα κορδέλα λινάτσα.

pic1

Αρχικά παίρνουμε το στεφανάκι μας και το τυλίγουμε σε 3 ή 4 σημεία με ταινία διπλής όψεως 

pic2

Στη συνέχεια παίρνουμε τη μια άκρη της κορδέλας, και την κολλάμε στην ταινία διπλής όψεως, και αρχίζουμε να την περιστρέφουμε γύρω από το στεφανάκι μας, μέχρι να καλυφθεί πλήρως.

 

pic3

Η ταινία διπλής όψεως μας βοηθά να στηρίξουμε την κορδέλα πάνω στο στεφανάκι μας.

 

pic4 Αφού τελειώσουμε με την κορδέλα, παίρνουμε τα λουλουδάκια μας, και χρησιμοποιώντας τα συρματάκια τους, φτιάχνουμε μια μικρή ανθοδέσμη
pic5

Δένουμε στα «κοτσάνια» του μπουκέτου μας την δαντελίτσα μας (ή και άλλες κορδέλες της αρεσκείας μας) και φτιάχνουμε έναν όμορφο και συμπαγή φιόγκο. (Φροντίζουμε ο φιόγκος μας να μην είναι ούτε πολύ μεγάλος – αλλά ούτε και πολύ μικρός. ) 

pic6

Με λίγη κόλλα ή και χρησιμοποιώντας λίγη κορδελίτσα, στηρίζουμε το φιόγκο σε μια πλευρά του στεφανιού μας, και… έτοιμοι!

Αντί για ψεύτικα λουλούδια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένα λουλούδια λεβάντας, ή και αποξηραμένα λουλούδια που προέρχονται από κάποια ανθοδέσμη (π.χ. τριαντάφυλλα) ή και πολύχρωμα λουλούδια στατικής ή αμάραντου.

Καλή επιτυχία!!